

FGDC Standards Working Group meeting

Date and time

Wednesday, January 30, 2013 9:30 AM-1:30 PM Eastern

Location

NOAA SSMC3 Room 8836 1315 East-West Highway Silver Spring MD 20910

Google Maps: http://goo.gl/maps/lrhGd Nearest Metro stop: <u>Silver Spring</u> (red line)

Prospective attendees shall submit their names and contact information to Julie Maitra by COB Friday, January 25, 2013.

Call-in/web meeting instructions

Topic: FGDC Standards WG Meeting number: 716 546 885 Meeting password: swg

Please click the link below to see more information, or to join the meeting.

Although no login account is required to use Webex to attend a meeting, you will need to supply your name, email address, and a meeting password (if provided) to join the meeting.

When it is time to attend the meeting, please visit this link: <u>https://usgs.webex.com/usgs/j.php?ED=192067877&UID=0&PW=NNDE3ZTMzYjQ0&RT=Mi</u> <u>MxMQ%3D%3D</u>

Teleconference: Call-in instructions:

Conference Dial-in Number: (218) 862-1001 Host Access Code: 453045* Participant Access Code: 453045#

Please check and prepare your computer a day or two in advance of the meeting as follows: 1. Start your web browser

2. Visit http://usgs.webex.com

3. Select Setup / Meeting manager (left side of page)

For Help with WebEx

- WebEx setup help: 1-866-229-3239
- Info: https://usgs.webex.com/, click USGS Help (at left)
- USGS account questions: gs_help_webinar@usgs.gov

To contact JULIE BINDER MAITRA, call 1-703 648 4627 or send a message to this address: jmaitra@usgs.gov

The playback of UCF (Universal Communications Format) rich media files requires appropriate players. To view this type of rich media files in the meeting, please check whether you have the players installed on your computer by going to <u>https://usgs.webex.com/usgs/systemdiagnosis.php</u>

http://www.webex.com

Meeting agenda

Welcome and Introductions	9:30-9:40 AM (10 min)	Julie Maitra, FGDC Secretariat
Review and approval of the agenda	9:40-9:50 AM (10 min)	Maitra
Updated draft National Shoreline Data Content Standard - for vote – pre-public review	9:50-10:30 AM (40 min)	Doug Graham, NGS
Geopolitical Entities, Names, and Codes (GENC) Standard - U.S. Government Profile of ISO 3166 – <i>for</i> <i>vote – pre-endorsement</i>	10:30-11:10 AM (40 min)	Deborah Anderson, NGA
BREAK	11:10-11:30 AM (20 min)	
WaterML – for information	11:30-Noon (30 minutes)	Nate Booth, USGS
GeoPackage – for information	Noon-!2:30 PM (30 minutes)	Jeff Harrison, The Carbon Project
Demo of Addressing Software tools – for information	12:30 PM-1 PM (30 minutes)	Carl Anderson
Wrap-up	1:00-1:30 PM (30 minutes)	Maitra

Review of meeting – Action items Schedule next SWG meeting Call for meeting topics Other business

ADJOURN

1:30 PM

Maitra